Odată cu noul 2015 a reînceput goana după bilete şi / sau abonamente la diversele evenimente muzicale care ne vor încânta urechile şi sufletul în acest an. Să ne uităm oleacă peste lista următoare. Atenţie! Acestea nu vor fi singurele evenimente, deci fiţi cu OKS (ochii cât sarmaua) să nu ratați concertele nemenţionate.

sabaton

27 ianuarie 2015 – Lansare album Sabaton, Arenele Romane, Bucureşti
Trupa Sabaton, clasificată în general ca fiind  o trupă de power şi heavy metal suedeză, îşi va lansa ultimul album, Heroes, în cadrul unui eveniment organizat de Metalhead. Preţul unui bilet – 85 lei.  În deschidere vor concerta Delain şi Battle Beast.

16 februarie 2015 – Eluveitie Origins Tour 2015, Club Colectiv, Bucureşti
Cunoscută în sfera folk-metalului, Eluvetie (folk-metal, celtic and pagan metal, vă recomand Inis Mona sau The call of the mountains) sunt în turneul de promovare al ultimului lor album, Origins, lansat anul trecut. Din fericire suntem şi noi incluşi pe lista locațiilor de concertare. În deschidere vor încinge atmosfera islandezii Skalmold (viking metal) şi italienii Wild Rose (progressive şi symphonic metal). Preţ bilet – 70 lei (dacă mai prindeți însă …).

negura_bunget21 martie 2015 – Concert Negură Bunget,  Bohemian Flow, Sibiu
Negură Bunget îşi promovează noul albul, Tău, printr-o serie de concerte în cadrul unui turneu internaţional. În România vor susţine mai multe concerte, dintre care eu vi-l prezint pe cel din Sibiu. Atmosfera va fi pregătită de arădenii Grimegod (gothic metal, Romania) şi Northern Plague (black metal, Polonia), care vor cânta în deschidere. Conform site-ului, ei vor poposi şi în Arad în data de 29.03.2015, în club Nerv, în deschidere fiind Northern Plague şi The Moon & Nightspirit. Nu ştiu cât costă biletele în Arad sau  Sibiu dar în Bucureşti acestea sunt între 35 – 40 lei.

ro_rock_meeting15 mai 2015 – Romanian Rock Meeting, Arenele Romane, Bucureşti
Citez:”ROMANIAN ROCK MEETING se dorește a fi un eveniment periodic, interactiv, o posibilitate pentru fanii muzicii rock de a se întâlni, de a asculta muzica preferată şi, de ce nu, de a se întâlni cu formațiile preferate” (sursa). Se pare că pentru 2015 urmează câteva surprize, momentan nefiind anunţaţi decât Blind Guardian (power metal, Germania). Planificat iniţial pe 17 mai, concertul s-a mutat pe data de 15 mai 2015. De urmărit pagina de facebook pentru a afla care sunt trupele care vor participa la acest eveniment. Preţ bilet – 78 lei.

17 mai 2015 – Concert aniversar Roxette, Arenele Romane, Bucureşti
Celebra trupă Roxette revine în România în 2015 în cadrul unui turneu care celebrează cei 30 de ani de existenţă a formaţiei. Mă îndoiesc că Roxette ar avea nevoie de prezentare sau introducere. Preţ bilet: 145 – 265 lei.

11 iunie 2015 – Concert Europe, Sala Palatului, Bucureşti
Programat iniţial în noiembrie 2014, concertul de promovare a noului album Europe (hard rock, Suedia) se va ține în data de 11 iunie 2015 (deşi pe site-ul lor nu apare modificarea). Nu ştiu dacă mai sunt bilete (ţinând cont că data iniţială a concertului a trecut) dar vă pot spune că preţul unui bilet a fost între 350 lei pentru VIP şi 150 de lei.

metalhead_meeting12 – 14 iunie 2015, Metalhead Meeting 2015, Cotroceni Open Air (in spate la AFI Palace Cotroceni), Bucureşti
Anul acesta MetalHead aduce în cadrul festivalului Metalhead Meeting câteva nume care nu mai au nevoie de nicio introducere: Bloodbath, Amorphis, The Sirens, Lacrimas Profundere, Triptykon şi Primordial. Lista formaţiilor participante urmează să fie completată (până la 30 de formaţii dacă ne luăm după zvonuri), de aceea vă recomand să urmăriţi pagina evenimentului. Preţ bilet: de la 80 la 180 de lei.
27 iunie 2015 – Concert Godsmack, Arenele Romane, Bucureşti
Arhicunoscuți în sfera heavy metalului,  americanii Godsmack vor susţine pentru prima dată un concert în România. Preţ bilet – 145 – 160 lei.

27 iulie 2015 – Concert Black Label Society, Arenele Romane, Bucureşti
O veste bună pentru fanii trupei Black Label Society (heavy metal, USA). Aceştia revin în 2015 cu un concert organizat de Phoenix Entertainment și susținut de Ciuc Music și Rock FM. Preţ bilet: 1156 – 176 lei.

31 iulie – 01 august – ARTmania Festival, Sibiu
Momentan nu sunt multe detalii legate de acest eveniment, care a ajuns la ediţia a 10-a. Vă pot spune doar că Crematory şi Anathema cochetează cu organizatorii privind participarea la acest eveniment. De urmărit pe pagina de facebook şi pe site. Preţ informativ la bilete: 90 – 180 lei.

rockstadt

12 – 15 august 2015  – Rockstadt Extreme Fest ed. 3, Râşnov, Braşov
Ajuns la ediţia a 3-a, festivalul se doreşte a fi unul incendiar, pentru aceasta organizatorii dorind să urce pe scenă în cele 4 zile de festival peste 40 de formaţii. Momentan sunt confirmaţi Ensiferum, Enslaved, Taake, Cattle Decapitation, Vulture Industries, Suicidal Angels, Downfall Of Gaia şi Harakiri For The Sky. Preţ abonament: 130 – 300 lei.

 
max_rock16 – 17 octombrie 2015 – Maximum Rock Festival, locaţie momentan necunoscută
Anul acesta organizatorii doresc o ediţie specială, momentan fiind confirmaţi Epica şi Annihilator.  De urmărit pe site şi facebook care vor fi trupele participante. Preţ bilet: 110 – 250 lei.

Surse:
Metalhead
Eventim
Rockstadt Extreme Fest
Maximum Rock Festival

Biletele sunt disponibile şi în rețeaua Eventim – magazinele Vodafone, Germanos, Orange, Domo, librăriile Humanitas și Cărturești sau online pe clasicele MyTicket, Eventim sau Bilete.ro

Comments are closed.