Cică, conform dex, „Lene este denumită înclinația unei persoane căreia nu-i place, care nu dorește, nu vrea să muncească, căreia îi place să stea fără să muncească, precum și faptul de a se complăcea în inactivitate”. Pentru că tot ne place să găsim cercetăreţi (mai mult sau mai puţin britanici) care să ne „scoată” dpdv al specialistului din orice chestie, am găsit şi eu (nici nu era greu deoarece erau deja gata găsiţi de alţii) care să ne scuze că suntem leneşi.
Sau că sunt leneş. Dar chiar mi-e lene 😀
Aşa că, din ce cetii despre cei doi cercetăreţi (nemţi, nu britanici însă) se pare că omul (oama) posedă o cantitate limitată de chackra. Ştiţi voi ce e chackra … chestia aia colorată care te face să realizezi diverse lucruri şi care uneori curentează. Noh, dară, cu cât o foloseşti mai mult cu atâta se pierde mai multă (logică simplă şi clară: cu cât bei mai multă bere din sticlă cu atât mai repede se goleşte stricla).  Deci.. ermm.. am uitat ce spun că zic!
Aha! Lenea. Mi-e lene să vă scriu prea multe, dar pe scurt ar fi cam aşa: mă fiute o leneeeee .. de n-am chef de nimica 😀 Şi mai pe scurt, vreau să trăiesc mai mult! Deci, dacă o zi de muncă scurtează viaţa cu cel puţin 8 ore, încerc din toate putorile mele (Capucino e martor) să câştig câte olecuţă de minuţele în plus. Nefăcând nimic. Stau şi .. nici măcar fotosinteză nu fac că nu e soare.
Mi-e o de mi se fâlfâie. Ete ce găsi fratele goagle (el munceşte când eu n-am chef): beserica (măsii) a pus lenea ca şi păcat. Dap .. e păcat că după 8 ore de muncă mergi acasă şi măcar o oră ţi-e lene. Îi ghini că popii muncesc ei ca nişte albinuţe doar duminica (câteva ore .. până se stinje cădelniţa) sau când e calendarul pe roşu (norocul meu că figurez printre atei, agnostici sau liber cujetători – cum vreţi să îi denumiţi – şi mi se rupia de răbojul lor cu pacati). Părerea mea, nu daţi cu ouă. Şi dacă tot daţi cu ele să fie prăjite şi cu oleacă de slăninuţă pe ici pe colo, săr’na.
Ştiu că ar mai trebui să scriu ceva …
Da’ mi-e o leneeeee …

Comments are closed.