www.manowar.com

www.manowar.com

Nu cred că are sens să vă spun ce este Manowar. Așa că am să trec direct la subiect. Manowar  invita prin 28 iulie întreaga Armată de Nemuritori (așa își răsfață ei fanii – Manowarriors, Brothers of Metal, Army of Immortals) să facă parte din moștenirea pe care vor să o lase la a 25-a aniversare a albumului „Kings of Metal”. Mai exact, dacă aveți o lucrare grafică (poză, desen, scanare) o puteți înscrie în concursul care va desemna operele de artă ce vor fi incluse pe cd / dvd la lansarea oficială a albumului special „Kings of Metal MMXIV”. Grăbiți-vă că acuși e gata!
Albumul „Kings of Metal” a fost lansat (în prima versiune), pe 18 noiembrie 1988. Pe sfârșitul acestui an se așteaptă versiunea 2014 a acestuia, anul viitor Manowar urmând să petreacă multă vreme prin lume cu turneul aniversar. Se pare că naratorul din „The warrior’s prayer” va fi un actor englez mare fan de muzică metal, Brian Blessed (a interpretat roluri în Henry V, MacBeth, King Lear sau Alexander și a primit în iunie 2013 premiul „Spirit of Hammer” la Metal Hammer UK’s Golden Gods Awards). Noile înregistrări sunt făcute având la chitară pe Karl Logan și la tobe pe Donnie Hamzik.

“The new rendition will honor the original as it’s inspiration, but with additional energy, fully utilizing the power of today’s technology and 25 years of experience, and it will contain new arrangements and changes that incorporate live performance elements added over the years,” said MANOWAR bassist Joey DeMaio. “The album will feature additional bonus material and many other surprises,” he added.
„Această versiune va onora originalul ca fiind propria inspirație dar aducând un plus de energie, folosind la maximum puterea tehnologică actuală și cei 25 de ani de experiență și va conține  compoziții noi și schimbări care încapsulează elemente de interpretare live adunate de-a lungul anilor. Albumul va avea diverse materiale bonus și multe alte surprize.” (traducere personală)

Din informațiile de pe site se poate specula că albumul va conține pe lângă muzica atât de îndrăgită de fani (inclusiv eu) diverse filmări, poze și interviuri precum și o scurtă istorie a formației Manowar și a erei „Kings of Metal”.
Legat de lucrarea voastră, atenție mare la drepturile de autor. Va trebui să puteți dovedi că sunteți autorul ei sau că aveți acordul scris al acestuia!
Despre Manowar aș putea eventual să vă aduc aminte următoarele:

  • în 1984 formația Manowar a intrat în Cartea Recordurilor Guinness având cea mai „zgomotoasă” interpretare într-un concert. Acest record a fost ulterior doborât de 2 ori, tot de ei.
  • În 2008 au susținut în Bulgaria un concert record de 5 ore (cel mai lung concert susținut de o trupă metal)
  • singura trupă care a colaborat cu Orson Welles
  • prima trupă care a înregistrat Dolby 5.1
  • prima trupă care a înregistrat o melodie în peste 15 limbi (e vorba de melodia Father de pe albumul Thunder in the sky – 2009 – inclusiv în română)

Surse și resurse:
Manowar
Orson Welles
Facebook Manowar

Sursa poza: website Manowar.

http://www.youtube.com/watch?v=XmoA9_JueSc

http://www.youtube.com/watch?v=xdzSVj0rW3s

http://www.youtube.com/watch?v=AJ0sW7KOFhU

Comments are closed.