Citeam recent o știre cum că inspectorii de la Garda Financiară au efectuat controale pe la vagoanele restaurant atașate garniturilor de tren care bântuie prin țara noastră. Sunt curios (din nou) oare pe când cei la chefereu vor trimite și comisii de la ei care să evalueze calitatea serviciilor oferite pe anumite rute.
De ce spun asta? Foarte simplu de explicat.
Recent mi-am acordat un relaxant conced pe litoralul nostru. Pentru a călători „domnește” am folosit vagonul de dormit. Dacă vrei să mergi până în Mangalia cu vagon de dormit va trebui să pleci din Palmișoara (a se citi Timișoara de către cei care nu cunosc noua denumire). Din Palmișoara pleci (sper că nu a fost o excepție și și așa sunt toate garniturile) cu un vagon de dormit curat, cu lenjerie curată. Plus accesorii.
Ce sunt aceste accesorii? Accesoriile reprezintă un pachețel cu instrumente pentru igiena sanitară: o periuță de dinți, pastă și vreo 3 servețele de diverse mărimi. Nu știu să evaluez corect costul pachețelului (eu probabil că l-aș evalua la prețuri de en gros – undeva în jur de 5 lei, dar probabil la ei apare cu o valoare mult mai mare. Probabil! Informație nesigură). Nu îl consider un lucru neapărat necesar. Dar este o surpriză frumoasă la intrarea în cabina de dormit. Mai ales dacă iei în calcul prețul biletului comparativ cu un loc la clasa II. Ok. Deci.
La plecare, din Palmișoara, am avut plăcuta surpriză de a găsi aceste pachete în dulapul sanitar din cabină. Chiar mi-am spus că totuși se fac eforturi spre o călătorie la niște standarde mai ridicate. Din nefericire, la întoarcere nu a mai fost așa.
Dacă dorești să călătorești din Mangalia la Arad cu vagon de dormit va trebui să te transbordezi în Bucale. Deoarece doar acolo se adaugă vagonul de dormit. Pregătește-te să străbați tot peronul, deoarece trenul e destul de lung iar vagonul de dormit este primul după noua locomotivă (pe direcția de plecare din București). Ajungând în cabină, spre dezamăgirea mea, nu am mai găsit acele pachețele (2 per cabină). Cabina era curată, lenjeria la fel, nimic de obiectat din acest punct de vedere.
Amu .. eu ce să cred? Că singurele concluzii ar suna cam așa: fie unii au iar ceilalți nu (mă refer strict la responsabilii cu astfel de servicii din cadrul chefereului / regio), fie că fie că au și le „direcționează” către alte scopuri, fie că a fost o scăpare și o simplă excepție de la regulă.
Vă las că am bilet la chefereu 😀

Comments are closed.