Acuma eu sunt curios olecuţă … unde se fac reclamaţiile şi sesizările care au ca obiect trenurile? Că nici allah nu mai ştie care aparţine de chefereu, care de regio, care fură mai mult şi etc etc. Nu de alta, dar am şi eu o nedumerire. Mare.
Într-o frumoasă zi de luni, 29 ale lui cuptor din anul de graţie 2013, circulam şi eu cu una bucată tren InterRegio cu numărul 1945 pe ruta Mangalia – Ploieşti Sud. Pentru că eram cam obosit, aveam bilete la clasa I. De obicei e mai linişte acolo. Mare eroare.
De la Constanţa se umple aproape tot vagonul de clasa I. De lume care avea bilet la clasa a II, ba chiar şi fără loc la clasa II. Speram că naşul va face puţină ordine pe acolo. Era păcat că în vagon fusese curat la plecare iar acuma se aruncau seminţe şi mizerii pe jos, plus că făceau o gălăgie infernală. Pe lângă toate acestea, un ţigan cu piranda şi doi puradei stăteau pe lângă budă (deh … no comment)  folosind-o din când în când ca fumoar (maturii, nu copii). Naşul în schimb trece tacticos (cred că avea vreo 50 de ani), găureşte biletele şi pleacă. Şi sunt sigur că erau bilete clasa a II deoarece le-au lăsat pe scaune când au coborât în Buzău.
Deci, băi nenicilor. La un simplu calcul, când te uiţi pe site la chefereu, un bilet Mangalia – Ploieşti este 107 lei. La clasa I. Pe aceeaşi distanţă, la clasa II, biletul costă 70 de lei. Din comportamentul boacterului eu deduc că biletul cumpărat la clasa I îţi dă doar dreptul să scoli de pe scaun pe cel care stă acolo. În rest, poţi la fel de bine să cumperi bilet la clasa II, FĂRĂ LOC şi să mergi „like a boss” la clasa I. Că nici dracu nu îţi are treaba. Vai de piula voastră cu chefereul şi regio vostru. Le faceţi toate tot după ureche ca şi până acuma. Orarul nu îl respectaţi, treaba nu v-o faceţi .. pentru ce dracu mai sunteţi plătiţi?
Deci … măcar de curios … unde poţi face sesizare?

2 Responses to “De ce dracu mai platim biletul la clasa I”

  1. Salut,
    Uite aici: http://www.cfrcalatori.ro/sugestii-reclamatii/add

    Sa ne spui daca ai rezolvat ceva, sau macar daca ai primit vreun raspuns.

    • Roger. Am trimis mail sa vad ce se intampla. Interesant ca nu te lasa sa trimiti mailul fara a introduce un numar de telefon (merge fara adresa de domiciliu).
      LE Dupa adaugarea sesizarii trebuie sa o revalidezi accesand un link care iti ajunge automat in mail. Neaccesarea linkului duce la stergerea sesizarii in 3 zile.