În urmă cu jumătate de an în Sakura, Arad (ristorant în Arad, nu cartier :P) 10 samurai bloggeri discutau pe marginea unui subiect relativ nou în perspectiva arădeană: implicarea bloggerilor în activitatea online a companiilor de prin Arad. Subiectele, etalate mumos (era să scriu pe o tavă) pe o tablă erau, dacă vă aduceţi aminte, “cum determinăm companiile arădene să fie prezente în online”, “cum să interacţionăm cu utilizatorii online” şi “cum să atragem atenţia utilizatorilor din online”. Iată că aceste teme care păreau, atunci, la prima vedere, destul de îmbârligate, iau acum proporţii. Şi totul datorită celei de a 10-a ediţii a Social Media Summit.
Sustin Social Media SummitEdiţia cu numărul 10 se desfăşoară în aceeaşi locaţie unde a început acum 2 ani: la Timişoara, Hotel Timişoara. Bazată pe aceleaşi principii ca şi la început, respectiv conferinţe de prezentare ale fenomenului social media, ediţia de acest an aduce şi o parte practică în care participanţii vor fi angrenaţi în conceperea unui plan de campanie social media.
Dacă aruncăm un ochi prin program putem observa similitudinea de care spuneam amintind de blog-meetul din Sakura: în cadrul conferinţelor de prezentare vor fi abordate teme precum crearea şi consolidarea comunităţilor locale în social media (proiectul bloggeri arădeni, dacă vă mai aduceţi aminte), cum implici bloggerii în campaniile de marketing sau ce aşteaptă companiile de la social media. În cea de a doua parte Cristian Manafu va susţine un training de comunicare din care amintesc câteva teme: care este impactul social media in Românica, cum creăm o strategie social media sau ce anume măsurăm în social media (sper să nu facă şi ei sushi din „vestiţii” unici :D)
Dintre „cuvântători”: Alexandru Bleau, Trainer – alexbleau.ro, Oltea Zambori, – www.nebuloasa.info, Cristina Bazavan – www.bazavan.ro, Cristina Putan – PR Specialist, Alexandru Negrea – Social Media Manager – BCR, Ioana Bondrila – Senior Brand Manager – Staropramen, Alexandru Nicolaica – New Media & Market Intelligence – L’Oreal Romania, Bogdan Theodor Olteanu – Managing Director – Bortun Olteanu şi, nu în ultimul rând, Cristian Manafu.
Din nefericire nu ajung la acest eveniment care sună intirisant.
Asta e, cum zice americanul, „că-shit se-ntâmplă” 😀

2 Responses to “Social Media Summit-editia nr. 10”

  1. Buei, problematica asta-i veche.
    Cred ca in “provincie”, problematica asta ramane de actualitate inca vreo 20 de ani 🙁

    • Oare nu ar trebui să premiem cumva pe săracii unici? 😀
      Nu de alta dar sunt mereu luaţi la numărat mai rău ca oole lui Bombonel =))