Menopauză. Nu, nu scriem despre ea, mintea mea, plecată oricum cu schiurile pe deal, se pare că intră în menopauză. Nu reuşeşte să seteze niciun subiect pe care să se focalizeze să iasă ceva gândit. Deşi “subiectele” par să fie, vorba aia, căcălău, nu reuşesc să mă lipesc de vreunul.
Subiecte despre care să pălăvrăgim fiecare sunt o grămadă. Unele merită să fie tratate, altele nu. Părerea mea.
Evident, unul din subiecte ar putea fi zăpada căzută şi neprofesionalismul cu care a fost tratată problema. Din nefericire neprofesionalismul unora şi-a arătat nu o dată faţa pe plaiurile arădene. Instituţiile centrale au trecut o groază de servicii în mâna altora, prin diverse metode. Nu sunt la vânătoare contracte, nu am resursele necesare să fac asta. Dar cineva trebuie să fie tras de ouă (în unele zone le spune coaie) pentru dezastrul existent. Şi nu doar tras de ouă. Pus la plată. Pentru că inconştienţa unora care ar trebui să asigure anumite servicii pune în pericol vieţile noastre. Şi, sincer, nu prea îmi convine gândul asta.
Un alt subiect ar putea fi ACTA. Dar deja e bătut şi răzbătut de o groază de persoane, majoritatea habarniste din păcate. Dacă ACTA se dovedeşte a fi ceea ce spun ziarele, ce au preluat cândva de pe wikileaks. E grav că se întâmplă astfel de lucruri, adică votarea unor legi cu uşile închise pentru a proteja anumite corporaţii. Partea cea mai proastă e că mulţi nu au înţeles din toată ACTA decât că nu vor mai putea descărca ilegal de pe net. ACTA ascunde însă şi alte necazuri. Aici ar intra faptul că va permite pătrunderea forţată a unor persoane în casa noastră fără acordul unui judecător. La fel ca şi “Patriot Act” la americani. Chestiunea cu confiscatul laptopului la aeroport mi se pare aiurea. Mi se pare imposibil ca să forţeze lumea să justifice într-o formă sau alta conţinutul conservei. Sau al telefonului. Cum vrei să justifice cineva o melodie luată legal cu un an în urmă? Însă da, ACTA pare a fi ceva de care ar fi bine să ne ferim by default. Şi asta datorită privilegiilor pe care le oferă unora fără drept de apel din partea celorlalţi. Părerea mea este că nu trebuie aprobată, aşa cum s-a întâmplat cu SOPA sau PIPA. No links, google them 😀 Şi da, Susţin mişcarea împotriva ACTA!
Un alt subiect interesant din punctul meu de vedere ar fi Tinkode. Presupun că deja ştiţi cine e Tinkode. O persoană care posedă calităţi excelente în domeniul IT. Am “studiat” câteva din operele lui pe când mă pregăteam pentru licenţă (lucrarea de licenţă s-a intitulat “Securitatea informaţiei. Atacuri informatice şi mod de prevenire”). Ce făcea Tinkode? Simplu, în general găsea vulnerabilităţile dintr-un sistem şi le făcea publice. Din câte am înţeles eu îi anunţa înainte de face publice datele obţinute, dar, fapta rămâne faptă. Sunt curios să văd cum se va termina. Eu cred că e bun auditor de securitate.
Şi nu în ultimul rând, no more BOC! 1 down, more to go 😀
Ar mai fi de discutat despre cărţi… recent am citit “Îngerul a strigat” de Fănuş Neagu. Pentru cine nu a citit-o, i-o recomand. Merită.
În altă ordine de idei… mă uit la seriale mai nou. Pe vplay. Cât mai ţine, dacă nu se închide şi ăsta. Recent am urmărit din ultimul sezon al serialului “Lie to me”. Intirisant.
Să nu mă întrebaţi despre programe sau alte teste… săracul crazyfriends rămâne în suspensie că habar nu am ce să scriu pe el.

Deci… despre ce dreaq să mai scriu? 😀 Începusem cu Doky o discuţie despre prajit banane şi kiwi … dar cred că s-a terminat uleiul =)))

…presupun că nu ştiţi pe unde lăsai ţigările …. electronica e la încărcat, deci mă apuc să google după ţigări 😀

No Responses to “Despre ce mai scriem”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Ziua bloggerilor, in Grupul Bloggerilor din Romania. Partea intaia | Horea Mihai Badau - [...] Cracanatus Incultus: Nu-mi place grafica, dar imi place stilul personal in care scrie autorul blogului. Chiar daca este mai…
  2. Despre cativa oameni care scriu pentru voi « Yes, I do have something to share - [...] imi place de Cracanatus Incultus. Stilul aparte ma amuza constant. Limbajul este unul foarte libertin , indraznet. Este omul…