Auzi tu, frate-miu,  tărăboi în cartier! Adică nu că ar ieşi lumea în stradă, doar vreo 5 holtei aşa, să fie marcat momentul. Băi vericule, e grele. Era să scriu că e groasă, dar cunosc vreo 3 concitadini care nu ştiu ce ar fi înţeles de acolo.
Să vă spun şi care-i baiu. Ca orice blogger la chiria lui, am şi eu pe lângă casa omului năşte d’ăia.. cunoştinţe. E bine să le ai că nu ştii când ai nevoie de ele. Asta, ca să nu apelezi la prieteni.. că vorba aia … „apără-mă, doamne, de prieteni că de duşmani mă apăr singur”. Nu că nu m-aş înţelege bine cu prietenii, departe de mine gândul ista. Dar e bine uneori să foloseşti şi „resurse” din afara „sistemului”. Nu că spun dar vreau să zic. Că poci.
Ei, începui să vă zâc de cunoştinţe. Ei bine, ăste cunoştinţe beneficiază de acele nelipsite jumătăţi purtătoare de fuste. Lucru bun. Că e bine ca fiecare pantalon să aibe fusta lui. Dar e lucru rău de tot când fusta începe să dezvolte caracteristici precum zi de naştere, ziua numelui, ziua celuilalt nume, ziua .. Da’ mă opresc aici cu ziua că ete veni noaptea deja. Noapte, aici la mine, că e geamul aproape şi văd direct în întunericul rece de afară. Că mi-adusăi aminte de gluma aia de „internauţi” .. cică „bă, ce plouă afară ..” „unde bă? Ia dă şi mie linkul” .. Dar să nu deraiem de la fuste că rămânem fără pirostrii într-o zi.
Pentru că amu ceva vreme în urmă dădui câteva sfaturi unora şi le prinse bine, cunoştinţele mele începură mai nou să mă folosească pe post de barometru citadin. „Ce film să vedem .. ce baruri mai sunt la modă … unde e stripteasul mai ieftin” .. întrebări din astea, existenţialiste pentru un orăşean serios. Dar ultimele interpelări mă lăsară cu budigăii pe gard. „Văru.. ce să îi iau de ziua ei” şi „Frate, îmi pun costum de ginerică şi nu ştiu ce inel să îi iau”. Na-ţi-o frântă că ţi-am dres-o! De unde să ştiu eu ce inel i s-ar potrivi? Că e cu gândeală şi fierele astea de le pui pe dejte. Ba să fie aur, că se poartă, ba să fie aur alb, că e mai de impresie, ba să fie cu pietre, ba să aibe modele.. te cruceşti şi ineleşti cu ce mai vor.
Dar să le luăm în ordine călindaristică.
Adică cum ce să îi iei de ziua ei? Hainele de pe dânsa! Nu..că să fie cadoi .. Apăi .. ce .. cadoul meu să îi recomand?  Că nici nu o cunosc, habar nu am pe unde umblă .. Bre! I-a o carte, frumos ambalată, un buchet de buruieni flori că poate i-o fi foame e de impresie articstică .. şi te-ai scos! Nu merge.. Că ei îi plac chestiile lucitoare, bling blinguri, briz brizuri… Asta mai lipsea!  Deci e clar. Îţi trebuie din alea.. nestimate. Aşa că, vericule, te prezinţi la demoazelă cu un inel cu diamant.  Şi aşa spuneai că o vrei acasă. Cumperi un ineluş învârtecuş, îţi fac fundul rumeguş.  Cu pietrişică. Nu fundul..inelul!
Şi amu îs invitat la nunta, undeva prin mijlocul lui Brumar!
Cu unul rezolvai eu cumva. Dar cu celălalt să vezi dandana!
Că de.. om de bani gata, perspectiva la fel.. nu merge orice sârmă pe deget că li se amputează. Sau li se apleacă. Deci, ghete. Verighete. Mari. Lucitoare. De sensei! Adica cu carăţi din alea. Şi cu cărămidă şi pietre şi cu modele… Da’ oare nu se mai poartă verighetele alea simple, faine, fără x complicaţii pe ele? Clar, nu. Apăi fra’, ce să îţi recomand? Din câte mi-o amintesc are tenul mai creol. Păi o verigheată din aur alb, relativ lată că altfel nu îi place, cu modele decupate să arate altfel decât ale altora, la care başca mai adaugi şi o piatră colorată. În verde, ca ochii ei. Şi să îţi fie într-un ceas bun şi vilă de marmură! Că nu te văd stând la casă de piatră!
Acuma sunt liniştit. Călare pe lada de bere primită de la fra’ ginerică şi dregându-mi gâtul cu visichi de la vericul logodit, nu mai am decât să mulţumesc Blogatului că mi-a mai oferit un concurs. Go go gadget ring!

One Response to “Ghete.Veri-ghete”

  1. Numa mie imi plac verighetele simple?:)))Noi ne-am luat de tungsten cu sufletu-meu-mai-stie-ceva da’ arata bine :))

Trackbacks/Pingbacks

  1. Concurs pentru bloggeri: Castiga un gadget in valoare de 100 lei cu un articol despre bijuterii! | Blogatu - [...] 6. http://blog.cman-home.com/2012/01/ghete-veri-ghete/ 7. http://antamac.wordpress.com/2012/01/08/title-bijuterii-cu-diamante/ [...]
  2. Comandă-ţi mobila online! « Bloaga lu’ Crazy - [...] binie, drajilor, vă spuneam mai amu câteva zile despre un tovarăş care şi-a pus pirostriile, eu ajutându-l cu ceva…