Da, aţi văzut bine. Are un semn de întrebare la capăt. Din nefericire ar trebui să fie unul imens de mare.
Suntem invadaţi în această perioadă de mii de urări „calde”, milioane de spoturi publicitare şi afişe colorate care ne recomandă tot felul de produse sau activităţi pentru un crăciun feeric alături de cei dragi. Sunt curios dacă există o analiză realistă în urma diverselor inundaţii cu hârtii. Tare aş vrea să ştiu ce s-ar întâmpla dacă 25% afişe s-ar transforma în fonduri dedicate copiilor care nu au nicio sursă de venit, nu au familii sau trăiesc în zone ale goblului marcate ca „zone la limita subzistenţei”.
Nu vă grăbiţi să daţi cu pietre! Un sfert din fluturaşii împărţiţi sau din afişele tipărite ajung în 5 minute de la „utilizare” în tomberoanele de gunoi sau aruncate pur şi simplu pe stradă. Ştiu că gândirea este ceva de genul „dacă avem un client la 50 de fluturaşi e ok”. Nu, nu e ok. Resursele folosite, sau mai degrabă irosite, pe milioane de metri pătraţi de hârtie colorată şi texte anoste sunt fantastice. Un sfert din ele ar conta enorm pentru copii. Vă pot şi arăta. Pe această pagină puteţi vedea că 10 ron asigură masa unui copil pe o zi, 50 de ron asigură o masă caldă pe zi timp de o săptămână, 100 de ron pot ajuta un semestru întreg un copil la şcoală iar 500 de ron asigură hăinuţele pentru un an de zile. Pentru un singur donator aceste sume sunt mari. Dar dacă ar putea dona 1000 de oameni simpli? Şi 1000 de firme pe lângă? Matematica e îngrozitoare, dar nişte calcule simple arată imediat zeci, poate sute de copii ajutaţi. Iar modalităţi de ajutorare sunt multe.

Închei aici, nu vreau ca mesajul să fie stresant. Ştiu că toţi ne uităm prima dată la cei de lângă noi. E logic şi normal. Dar nu trebuie să uităm de cei care nu mai au pe nimeni alături.

Sărbători Fericite!

PS Pe 25 decembrie se împlinesc 44 de ani de la dispariţia Vagabondului. Când aţi urmărit ultima oară un filmuleţ cu el?

5 Responses to “Sărbători fericite?”

 1. Sarbatori fericite sa ai si tu:)

 2. Sarbatori fericite!!!!!!

 3. Just me says:

  Trist dar adevarat…si mass media nu o sa se opreasca prea curand fii sigur…lumea merge din rau,in mai rau!

 4. Lucicutz says:

  “Cumpana”…aia de pe fluturasi, m-a prins cu copii si nepotul in varf de munte la Garnic.
  Nu tu semnal la telefon, nik tv, despre galagie, ce sa mai zic estraordinar fu.
  M-am gandit la tine si la mesajele despre copii pe care le blogger-esti…stii ceva, meriti mai mult…meri in alta tara…poate vei fi mai pretuit…poate.
  La noi, cine sa o faca? Eu, Just me, cu iertaciune ca nu va stiu pe totzi?
  Poate au net in Zanzibar!…si te mai citesc macar…incepe sa ma copleseasca neputinta…amu ni, mai bag o bere…serus toc!