Campania Blogal Initiative pentru sprijinirea proiectului Pepsi Refresh este în plină derulare.
În curând (19 octombrie) perioada de înscriere a ideilor în concursul Pepsi Refresh se va încheia continuând cea de votare a lor. În momentul de faţă (adică orele 22.00, miercuri 12 octomvrie) sunt înregistrate un număr de 471 de idei. Din nefericire pot spune că unii au înţeles aiurea ideea proiectului, postând nişte idei exuberante sau efectiv fără sens. Alţii au venit cu idei care necesită un fond de cel puţin 10 ori mai mare faţă de fondul de premiere, aşa că nu măr mir că nu au voturi.
Daţi-mi voie să vă prezint un proiect superb, care este în derulare chiar la ora aceasta şi care adună succese cu fiecare eveniment marcat cu sigla lui. Acest proiect se numeşte Lecturi Urbane. Linkul ideii (recomand şi un vot că merită) este acesta.
Da, ştiu că este pentru oraşul Bucureşti. Dar Lecturi urbane e un proiect care are în principal ca obiectiv încurajarea lecturii în spaţiile publice şi crearea unui nou model de a contribui la binele societăţii. Poate avea loc în orice oraş din ţară acolo unde cineva preia iniţiativa să se ocupe pe plan local de toate detaliile proiectului. Sprijinind Bucureştiul sprijinim întreaga mişcare a Lecturilor Urbane (părerea mea).
Ce îşi doreşte „proprietarul” ideii de pe Pepsi Refresh? Ceva foarte uşor realizabil cu fondurile pe care le poate câştiga în concursul Pepsi Refresh.

Ne dorim să continuăm proiectul la fel de ambiţios, prin înfiinţarea primei Biblioteci Urbane publice şi gratuite, cu program non-stop şi un catalog de titluri excepţionale disponibile pentru toată lumea. Sursele de carte vor fi achiziţii directe, donaţii către proiectul Lecturi Urbane şi contribuţii ale voluntarilor şi beneficiarilor. Sediul va fi casa din Mătăsari Nr. 17, oferit de Asociaţia Beneva, susţinătoarea proiectului.

Cel mai mult îmi place modul în care îşi promovează ideea.

Am iniţiat proiectul în peste 50 de oraşe din provincie şi Republica Moldova, am mobilizat peste 500 de voluntari din toate aceste oraşe care au dus conceptul în alte spaţii specifice culturii urbane: în centre comerciale, în mall-uri, în gări, în parcuri sau în autobuze. Am inaugurat spaţii publice de lectură în parcurile bucureştene Cişmigiu, Herăstrău şi în alte oraşe din ţară şi am distribuit peste 10.000 de cărţi în toată ţara. Vrem să înfiinţăm prima Bibliotecă Urbană cu program non-stop şi 100 de biblioteci mobile.

Îi dau dreptate. Inclusiv eu am fost oleacă angrenat în Lecturile Urbane – Arad, oraşul citeşte. Este un proiect super interesant şi benefic.  Deci, Marian Vulpe, ai votul meu!

No Responses to “Sprijina Lecturile Urbane prin Pepsi Refresh”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Ultima zi de inscriere a ideilor in proiectul Pepsi Refresh | Bloaga lu’ Crazy - [...] Sprijină Lecturi Urbane Pepsi Refresh [...]