Promovează-ţi o idee, scrie despre ea, scrie despre ideea altuia sau scrie despre toate la un loc. Menţionează numele “Blogal Initiative”, pune vreo 2 (sau 3) linkuri şi pregăteşte-te de câştig.
Sună interesant? Ştiu, sună! 😀 Deci să mă exprim cucu vintele mele. Sau ale lor … ca sună mai frumos 😀

Se ia una beutură răcoritoare. Nu, berea (în acest caz) nu intră în această categorie. Beutura respectiva este PEPSI. Deoarece Pepsi este o băutură răcoritoare foarte apreciată de o multitudine de grămadă de persoane umane, s-au gândit să sprijine la rândul lor pe cei care dovedesc spirit de iniţiativă!
Deci!
Uite te-njur! Uită-te în jur! Vrei să schimbi ceva în oraşul tău? Sau al meu (dacă ai o idee bună chiar te rog!)? Ai o idee pe care o poţi pune în practică dacă beneficiezi de sponsorizare?
Citez:

Poate ai da un refresh grădinii din faţa blocului. Sau maşinilor părăsite. Poate ai colora altfel cutiile poştale din scara blocului, sau chiar tot blocul. Poate ai schimba ceva la cum îţi petreci timpul 24 din 24, sau la freza şi hainele prietenilor tăi, la cum te distrezi şi cluburile în care mergi. Sau ai crea pur şi simplu lucruri complet noi în lumea care te-nconjoară!

Acest lucru se poate întâmpla cu ajutorul proiectului PEPSI REFRESH!
Proiectul Pepsi Refresh îşi propune să stimuleze persoanele care au o idee despre cum ar putea da o nouă faţă oraşului lor. Sau a unor lucruri din el. Sub forma unui concurs de idei prezentate şi susţinute de fiecare concurent, proiectul Pepsi doreşte să scoată la iveală cele mai bune proiecte păstrate “la ciorap” datorită faptului că nu au putut fi prezentate cuiva sau nu s-a găsit o promovare propice îndeplinirii acestora (sau o finanţare). Totodată, prin intermediul proiectului este încurajată şi promovarea pe baza de vot a ideilor propuse de alţii.

 

Ce anume trebuie făcut pentru a intra în campanie
În primul rând trebuie să ai o idee care să merite promovată şi care să prindă “la votanţi”. Ideea trebuie prezentată într-o formă cât mai clară şi mai convingătoare, pentru aceasta putând fi folosite mijloace multimedia precum desene, fotografii, mimă, muzică sau videoclipuri. (apropos de mimă… mi-am adus aminte de nişte nebuni care trebuiau să mimeze “muflon” … iar din descrierea mimică a reieşit “fenomen meteorologic cu blană”, o combinată alpină între muson şi muflon 😀).
Ideea trebuie prezentată prin aplicaţia de Facebook a proiectului Pepsi Refresh şi ea va fi votată de ceilalţi cititori. Câştigătorul concursului de idei va beneficia de un premiu de 20.000USD pentru a pune în practică ideile sale. Pe lângă premiul oferit câştigătorului / câştigătoarei, Pepsi mai oferă premii şi pentru votul acordat proiectelor precum şi pentru comentariile făcute asupra lor.
Proiectul este împărţit în 4 etape, astfel:

 • etapa 1 – Înscrieri: 22 septembrie – 19 octombrie. În această perioadă se face înscrierea ideilor prin intermediul aplicaţiei Facebook şi se pot vota ideile.
 • etapa 2 – Vot: 20 octombrie – 26 octombrie. Acum este perioada de promovare a ideii pentru a strânge cât mai mutle voturi şi a intra în top 100.
 • etapa 3 – Eliminări: 27 octombrie – 02 noiembrie. Ajunsă în top 100, ideea trebuie susţinută prin diverse metode de promovare pentru a intra în top 10 cele mai votate idei.
 • etapa 4 – Marea finală: 03 noiembrie – 17 noiembrie. În această perioadă se susţin ideile în faţa juriului.

Juriul este format din Cabral, Cristina Bazavan şi Mihai Dobrovolschi.

Dar asta nu e tot.

Pe lângă faptul că poţi câştiga cu proiectul, mai poţi câştiga un Xbox360+Sensor Kinect, un notebook HP sau o pereche de căşti Skullcandy. Acestea sunt oferite ca şi premii de campania Blogal Initiative care sprijină proiectul Pepsi Refresh prin promovarea pe bloguri a proiectului de idei iniţiat de Pepsi. Campania se desfăşoară în perioada 26 septembrie – 21 octombrie 2011 şi constă în promovarea pe bloguri a proiectului Pepsi Refresh – concurs de idei organizat pe pagina de Facebook a Pepsi Romania.

Câştigătorii campaniei vor fi anunţaţi pe data de 27 octombrie 2011.

4 Responses to “Refresh – castiga de 2 ori cu Pepsi si Blogal Initiative”

 1. Flaviuta says:

  Eu as da un mare Refresh romanilor. D-zeu stie ca avem nevoie!! 🙂 Dincolo de gluma, gasesc acest proiect foarte interesant. Ma bucur sa vad ca l-au adus si la noi. In state au ajutat foarte multe idei sa devina realitate. Sa speram ca si la noi va fi la fel. Tu..nu ti-ai depus nicio idee?

  • Eu niu .. aş avea ceva idei dar nu se încadrează sub nicio formă în banii aia …
   Însă voi continua să susţin proiectele pe care le voi prezenta şi aici, asta e un lucru sigur!

 2. Flaviuta says:

  Adevarul este ca tre’ sa fie un pic realista ideea pe care o depui. Am citit ideile depuse deja, iar cateva sunt chiar bune. Altele viseaza cu ochii deschisi 🙂

  • Crede-mă că voi promova proiectul Pepsi Refresh prin prisma unor proiecte viabile, realiste, cu şanse de realizare în cazul câştigării locului I

Trackbacks/Pingbacks

 1. Votati votati votati | Bloaga lu’ Crazy - [...] de promovare a Proiectului Pepsi Refresh iniţiată de Blogal Initiative, despre care am scris şi aici. Read…