Am deosebita onoare să sprijin promovarea unui eveniment important în istoria culturală a oraşului nostru!

În noaptea de sâmbătă pe duminică (1 – 2 octombrie 2011) la Biblioteca Județeană „A.D. Xenopol” Arad se va desfăşura începând cu orele 18.00 “Noaptea bibliotecilor”. Evenimentul face parte dintr-un lanţ întreg de nopţi ale bibliotecilor, lanţ care se extinde la nivel naţional, organizat de Asociaţia EXCEDO în parteneriat cu ANBPR şi Asociaţia Marketer Club.

Ce spun organizatorii despre proiect pe pagina de Facebook:

Am conceput acest proiect în condiţiile în care chiar şi românii cu bani şi educaţie văd în Kindle sau iPad alternativa la bibliotecile reale. Cât de greu poate fi să revenim măcar pentru o noapte la esenţa experienţei sălilor de lectură?

Astfel, în noaptea de 1 / 2 octombrie,  în majoritatea oraşelor din ţară, amatorii de carte pot redescoperi bucuria reîntâlnirii cu sălile de bibliotecă.

Spicuiri din programul evenimentului din Arad (aşa cum apăreau în data de 29 sept 2011 orele 23.21 pe site-ul bibliotecii „A.D. Xenopol” Arad)
Evenimente cu caracter continuu pe parcursul serii:

 • LINUX test-drive (cele mai populare distribuții linux, instalate și gata de testare!) (de la 20:30 pe holul bibliotecii)
 • Maraton de scurt metraje (de la 20:30, sala Concordia)
 • Povești de seară la Ludotecă (de la 20:30)
 • Expoziții de carte: „Biblioteca nopții”; „Astrologie și ocultism”; „Medicină naturistă” – prezentare produse Life Care (Secția Împrumut carte adulți); „Noaptea premiilor NOBEL” (Sala de Lectură); „Titanul muzicii – G.F. Händel” (Secția Artă și Multimedia)

Activităţi caracteristice evenimentului “Noaptea Biblitoecilor”

 • Noaptea bibliotecilor: deschiderea oficială (18:00, sala Concordia)
 • Moment muzical cu ansamblul de flaute al Liceului de Artă „Sabin Drăgoi” din Arad; profesor coordonator: Corina Ardelean (18:15-19:00, sala Concordia)
 • Întâlnire cu poeta Lia Faur (19:00-1930, sala Concordia)
 • Moment muzical cu grupul cameral „Preclassics” Arad (19:30-20:30, sala Concordia)
 • ORIGAMI: jocul celor de la 0 la 100 de ani (20:30-22:00, Sala de Lectură)
 • Seară specială pentru copiii „Centrului de Criză” Arad (18:00-19:30, Ludoteca)

După cum se observă din program, pe lângă activităţile specifice  nopţii bibliotecilor participanţii pot gusta puţin din libertatea oferită de sistemele de operare Linux, dacă doresc vor putea urmări scurt metrajele sau poveştile de seară. Nici expoziţia de carte nu este mai prejos, titlurile prezentate fiind super interesante.

 

2 Responses to “Noaptea Bibliotecilor in Arad 1-2 octombrie 2011”

 1. oo da o.o suna chiar bine !! ceva imi spune ca ai directa legatura cu acea prezentare Linux :)) Programul e interesant 😀 cred ca am sa arunc si eu o privire pe acolo