Ia, ascultaţ’ întrebare întrebătoare:  Care este legătura între şah, China, bloaga lu’ eu şi Arad?

Să o luăm de peste tot!Ermm .. adică să o luăm de peste tot globul..informaţia (perverşi …).
Conform Wikipedia, şahul a evoluat iniţial în ţări precum India, Persia şi .. China! În Europa a ajuns destul de târziu, după secolul VII şi abia prin secolul XVI se vor stabili reguli generale acceptate de toţi, determinând astfel apariţia şahului „modern”.
Notaţi: prima blegătură între, printre, pe din lături (atenţie la accent) dintre şah şi China.
Care ar putea fi legătura dintre China şi handicapatul meu de blog? Well … Dacă substituiţi China cu China, vă apropiaţi de adevăr 😀
Nu daţi cu ouă, că mă sexplic amuia!
China = ţară cu populaţie multă numită chinezi!
China = Cristi China Birta. Mai exact, boierul care stăpâneşte chinezu.eu (am spus boier nu ciocoi, nu mă sconcsfundaţi cu zerOTV, boier e un cuvânt simpatic în cazul de faţă :P)
Şi amu sigur vă întrebaţi care ar fi legătura dintre io şi iel!
Exist’o explicaţie!
Spre mirarea (şi bucuria, ca să este sincer) mea, am primit un email de la Chinezu conţinând o invitaţie la o campanie specială pentru bloggerii din Arad. Spusăi şi spre bucuria mea deoarece nu mă consider un blogger adevărat, bloaga mea arătând jalnic faţă de alte bloguri.
În ce constă zumpriza!
Chinezu este bine înfipt în iniţiativa Blogal Initiative  şi, şi prin intermediul lui (mai ales pentru cei care nu ştiu prea bine că ce se întâmplează – adecă subtsemnatul), este lansat strigătul de luptă „La birt scris!” într-o campanie care implică participarea bloggerilor arădeni pentru promovarea unui eveniment.
Aici sunt toate detaliile despre această campanie.

Şi acuma să reunim, integrăm şi disecăm toată informaţia!

Citat 1 :

http://www.aradopen.com/

http://www.aradopen.com/

ARAD OPEN 2011 – FESTIVALUL DE ŞAH AL ARADULUI
Turneul de şah Arad Open, organizat de Şah Club Vados Arad în parteneriat cu Primăria Municipiului Arad şi Consiliul Judeţean, a ajuns la ediţia a patra. Întrecerea din 2011 se anunţă un adevărat festival al sportului minţii: vor fi, pe lângă turneul principal, alte două competiţii dedicate copiilor, iar premiile sunt cu adevărat consistente.
Arad Open se desfăşoară în perioada 5-11 august, în ambianţa asigurată de acelaşi cadru special al sălii de concerte din Palatului Cultural. Cele două turnee de copii vor fi mai scurte cu două zile, ele urmând a avea loc între 6 şi 10 august.
Competiţiile celor mici sunt structurate astfel: una pentru cei sub 12 ani (născuţi după 1 ianuarie 1999) şi una pentru cei sub 8 ani (născuţi după 1 ianuarie 2003). Daca turneul principal este omologat de Federaţia Internaţională de Şah (FIDE) si conteaza pentru calculul Elo, turneele de copii vor fi si ele omologate de Federatia Romana de Sah, putându-se astfel câştiga categorii sportive si puncte CIV.
La festival poate să participe orice iubitor al şahului, iar jucătorii nelegitimaţi se vor putea legitima la unul din cluburile arădene pâna în chiar ziua începerii concursului. Organizatorii anunţă că arădenii care plătesc taxa de participare până pe 20 iulie vor beneficia de o reducere.
Fondul de premiere a crescut în acest an la 18.500 de lei, în special datorită recompenselor gândite pentru jucătorii amatori. De exemplu, locul 1 la fiecare sectiune Elo se premiază cu 600 de lei. Toate detaliile despre taxe si premii le găsiţi pe pagina de Internet oficială a concursului, www.aradopen.com.
E aşteptată o afluenţă mare de jucători. Prima ediţie, cea din 2008, a avut 118 jucători la start. În 2009 au fost 162, iar anul trecut s-au încris 172 de şahişti. Si în această vară la Arad se joacă şah !

Persoană de contact: Alin Câmpeanu (0722/613128, sahclubvados@yahoo.com, http://www.vados.ro )

Încheiat cetire.
În frumosul nostru oraş (despre care scriu acuma cu gheara înfiptă adânc în cheptul păros deoarece sunt la 500 de kilometri de el) se desfăşoară un turneu de şah, după cum se poate citi mai sus din comunicatul de presă, cu diverşi participanţi şi premii.
Sper să ajung şi pe acolo când mă întorc, dar voi, cei care esteţi „acasă”, faceţi bine şi daţi oleacă pe acolo, poate vă apucă dorul de o partidă de şah (imposibil să nu găsiţi parteneri în parcul din spatele Primăriei 😀 )
Şi pentru ca să fie mai uşor digerabil şahul, pentru 80 de lei vă puteţi mucezi la Păuliş!
Cetez iarăşi de aici:

Va rugam sa va inscrieti din timp la excursia de degustare de vinuri de la Paulis! Termen limita de inscrieri: joi 4 august ! Excursia nu se organizeaza pentru mai putin de 8 persoane doritoare.
Excursia va avea loc sâmbătă seara şi va cuprinde prezentarea pivniţei şi a vinotecii, însuşirea tehnicii de degustare prin prezentarea şi degustarea a 8 soiuri de vin, cina – gulas la ceaun urmată de redegustare .
Toate acestea la un pret excelent de 80 lei/persoană (preț care include și transportul Arad-Păuliș și retur)
Plecarea sâmbătă 6 august ora 17,30 din fața Palatului Cultural și întoarcere la Arad în jurul orelor 22,30-23,00
Inscrieri la email aradopen@gmail.com

Mai multe informaţii despre competiţie se pot găsi pe site-ul special dedicat acesteia, http://www.aradopen.com/

PS ..sau SP .. sau adăugare prin continuare 😀

Mecanism
–  juriul format din reprezentanti ai Șah Club Vados, organizatorul Arad Open 2011, și ai Blogal Initiative vor aprecia creativitatea bloggerilor în promovarea turneului și în relatarea de la fața locului. Puncte în plus primesc bloggerii care vor realiza interviuri cu participanții la turneu, vor posta poze și vor scrie materiale de culoare din timpul turneului.

Aşa că voi scrie cu culoare albastră 😛

Edivident, Blogal Initiative premiază această campanie.

Premii
Premiul I – un set de șah în valoare de 245 RON de la magazinuldesah.ro
Premiul II – două interviuri pe chinezu.eu cu doi dintre bloggerii câștigători
Premiul III – 3 articole publicate pe sportlocal.ro, scrise de către câștigători cu un profil al fiecărui blogger câștigător

Nu voi ajunge la vreunul din premiile acestea deoarece sunt departe şi nu voi reuşi să fac relatări de la faţa (sau spatele locului), eventual dacă îl găsex pe Kenzzo sau Doky.
Doresc baftă tuturor atât la competiţia de şah cât şi la cea de boloagări 😀
PS 2 Mulţumesc Chinezu pentru invitaţie şi Blogal Initiative pentru competiţia blogerilor.

One Response to “Sah si China si blog si Arad Open”

  1. Just Me says:

    //.// *confused* ce schimbari pe aci dom’le @___@ m-am uitat vreo 5 minute sa vad daca nimerisem bine blogu ( I hope so O.O ) without that nice background is not the same *sigh* ._. anyway….cu sahul, nu fac io mare lucru (numa daca arunc priviri, la joc..de jucat, nu se pune vorba -am un anti talent special pentru asta 😀 ) bafta cu blogul (you never know,give it a try :p) si o obiectie =.= !! eu is aia negativista de obicei (,,nu mă consider un blogger adevărat, bloaga mea arătând jalnic faţă de alte bloguri”) really?! think again ^^(and again ,and again ->mda pai…pana ajngi la concluzia ca…nu e asa ._. ) Keep it up! 🙂