Se pare că firmele responsabile de curăţarea mediului înconjurător doar încasează banii. Şi atât. De ce? Pentru că este nevoie, din nou, de voluntariatul nostrum pentru a face posibil acest lucru.

http://www.letsdoitromania.ro/

http://www.letsdoitromania.ro/

Deşi în cursul anului au avut loc mai multe acţiuni de curăţare a mediului, gunoaiele persistă, coafura rezistă, aşa că va trebui să ne adunăm (eventual înmulţim) şi să refacem iarba verde (de acasă) să fie verde nu plasticată.
Toate acestea se vor desfăşura sub numele de cod „Let’s do it, Romania!” în data de 24 septembrie 2011.
Dacă consideri că poţi ajuta acest proiect de voluntariat, poţi opta pentru una din variantele:

  • Organizare – poţi face parte din grupul organizatorilor, pentru aceasta trebuie să te înscrii aici
  • Cartare – poţi ajuta la marcarea grămezilor de gunoi pentru a putea fi adunate ulterior. Pentru aceasta, trebuie să te înscrii aici
  • Curăţenie – poţi ajuta în „ziua cea mare” la adunatul grămezilor de gunoaie cartate. Pentru aceasta, trebuie să te înscrii aici

Spre deosebire de anul trecut, anul acesta zoneel de cartare sunt sub forma de griduri de 3*3 km fiecare.

Paşii pentru cartare:

  • Îţi faci cont
  • Te loghezi şi îţi alegi zona de cartare
  • După alocarea unei zone de cartare dupa alocarea unei zone, vei primi un pachet de cartare, care conţine: hărţi ale zonei, detalii despre localizare, puncte de reper, elemente naturale şi de infrastructură care străbat zona (râuri, lacuri, păduri, drumuri, localităţi apropiate şamd); manualul de cartare (în care sunt menţionate instrucţiuni detaliate legate de desfăşurarea şi abordarea cartării).

După ce se întâmplă toate acestea, o iei de teleleu pe zona ta de cartare şi marchezi conştiincios mormanele de gunoaie completând în foaia de morman specificaţiile acestora (tip de deşeuri, volum, mod de acces, puncte de reper etc).

Pentru mai multe informaţii accesaţi cu încredere site-ul Let’s do it, Romania!

Comments are closed.