Un articol recent de pe site-ul OMG!Ubuntu m-a uimit şi m-a determinat să caut puţin pe net.
Despre ce este vorba? Simplu.
Doi pasionaţi de Linux din Manassas Virginia, USA, Garron Haun şi Jessica Watters, s-au decis să ajute oferind calculatoare care au instalate sisteme Open Source (Linux, distribuţiile Ubuntu şi Linux Mint) şi asigurând service-ul pentru ele, toate sub denumirea de Linux 4 Hope – L4H (Linux pentru Speranţă).
Ce spun ei despre activitatea lor:

Almost all schools require papers to be typed and research to be done on the Internet. With linux based computers, we can make this task easier for people by using almost virus free systems, and systems that are generally more stable than Microsoft

(“Toate şcolile au nevoie de scris hârtii sau de făcut căutări pe internet. Datorită computerelor care rulează Linux putem uşura munca multor persoane prin utilizarea de sisteme de operare aproape lipsite de viruşi şi care sunt în general mult mai stabile decât Microsoft” – traducerea mea).
Ei speră să devină o asociaţie non profit pentru a putea promova ideile care stau  la baza L4H, inclusiv beneficiile pe care le poate aduce utilizarea Linuxului.

Cum pot fi ajutaţi
Aici e puţin mai dificil, ţinând seama că sunt foarte departe de noi. Dacă locuiţi în Virginia şi deţineţi calculatoare sau componente pe care nu le mai folosiţi le puteţi dona L4H ca la rândul lor să le doneze celor care au nevoie. Se pot dona şi bani folosind un cont de PayPal dar ei ar prefera componente.

Mai multe informaţii puteţi afla accesând pagina lor de Facebook sau site-ul lor http://www.linux4hope.org/.

 

 

PS Inclusiv în Arad funcţionează un grup dedicat de linuxişti – ARLUG. Participând la întâlnirile lor am auzit nu o dată ideea de a ajuta pe alţii în trecerea la un sistem Linux (chiar s-a discutat despre desfăşurarea unui InstallFest) şi promovarea ideii de software liber. Pentru doritori, ARLUG poate fi accesat prin intermediul website-ului sau listei de discuţii.

4 Responses to “Linux-4-Hope”

  1. Only me says:

    ar cam trebuii sa imi instalez windowsul si acu’ ca vazusi postarea is in dilema…ar merita sa incerc Linux? ?_? pfff I don’t know ._. il lauda cam mult astia pe sait si imi surade ideea de a incerca o noua aplicatie…help what to do?! O_O

  2. Just me says:

    Adevar graiesti …si apropo arata chiar bn Linuxul tau ..si chiar facusem o incercare fara sa imi dau seama ca defapt am instalat acel demo ce imi lasa Windowsul intact …presupun ca daca trec pe Linux, imi va trebuii Pidgin nu? insa inainte sa trec pe Linux iti voi mai cere niste detalii pe mess (daca nu e cu suparare :-s si daca am noroc sa te prind si online )
    Oricum thanks for reply 😀 si tot inainte cu postarile pe blog! xD