Încă o lovitură dată inculturii arădene! Ediţia V a Lecturilor Urbane Arad îşi arată colţii lovind fără milă în neştiinţa şi ignoranţa multora. După răsunătoarele victorii obţinute până acum (respectiv ediţia 1, 2, 3 – ediţia cu fulgi şi vin, 4 – ediţia cu floricele, ediţiile pentru liceeni şi sprijinul dat ediţiei Lipova) cărţile sunt din nou pregătite să muşte de gât prostia umană.

Lecturi Urbane V

www.arad.orasulciteste.ro

Ce credeţi voi că s-a întâmplat până amu’ în 18 iunie? În 18 iunie
1942 – s-a născut cel ce a devenit Sir PaulMcCartney, pentru necunoscători fost membru al formaţiei Beatles, decorat cu ordinul British Empire în grad de cavaler, deţinătorul unui record Guinness (compozitorul cu cele mai mari succesuri în istoria muzicii)  şi a mai multor recorduri mondiale (peste 184 de mii de oameni au plătit bilet pentru al vedea în Rio de Janeiro în aprilie 1990, a vândut peste 20.000 de bilete la concertul din Sydney în 1993 în doar 8 minute, împreună cu cei de la U2 a cântat piesa “Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band” în cadrul concertului Live 8 din 2005, aceasta fiind lansată la doar 45 de minute după ce a fost cântată şi în câteva ore va ajunge pe locul 6 în topul Billboard, a compus cea mai celebră piesă din toate timpurile “Yesterday”, care a avut mai mult de 6 milioane de difuzări la radiouri doar un Statele Unite);
1855 – s-a născut Constantin Arion, membru al Academiei Române;
1902 – s-a născut Lena Constante – artist plastic român;
1917 – încetează din viaţă Titu Maiorescu;
2006 – încetează din viaţă maestrul de muzică uşoară şi de petrecere Gică Petrescu;
În contextul celor de mai sus, Sâmbătă, 18 iunie (începând cu orele 16.00 în Piaţa Avram Iancu din Arad), mai aduce acum un eveniment. Evenimentul gratuit, benevol, care există datorită unor tineri care îşi sacrifică o bună parte a timpului liber pentru a ajuta pe alţii să citească, se numeşte „Lecturi Urbane Arad ediţia V”.
Promo lecturi urbane 5
Promo 2 lecturi urbane 5

Lecturi Urbane

Lecturi Urbane este un proiect de implicare socială ce are drept obiectiv principal încurajarea lecturii în spaţiile publice şi crearea unui nou model de a contribui la binele comunităţii. Campania este iniţiată de voluntarii Civika.ro şi face parte dintr-o demers de îmblânzire a spaţiilor publice prin crearea de poveşti.
Lecturi Urbane se adresează tuturor pasionaţilor de lectură, persoanelor cu iniţiativă, caracterizate de apetenţa pentru cultură şi nou, dispuse să dedice o parte din timpul lor liber pentru derularea acţiunilor, menite să îmbunătăţească societatea în care trăiesc.

„Lecturi Urbane Arad” este un eveniment organizat de trei „frumoşi nebuni din Mica Vienă”, Cristina Puşcaş, Adrian Rotar şi Emilian Corifeanu în parteneriat cu diverse librării şi susţinut de mai multe bloguri.

5 Responses to “Lecturi Urbane strikes again”

 1. Merci mult pentru sprijin. Te rog sa imi modifici numele insa (ma cheama “Puscas” din Feb anul asta).

  Te asteptam la eveniment!

 2. woops .. sorry.
  modificai 😀

 3. Merci mult 🙂 Ne vedem sambata, da? 🙂 cu tot cu al tau Capucino 🙂

 4. Just me says:

  adevar graiesti 😀 lol am ratat si asta …azi ti-am descoperit blog’ul si se pare ca am sa mai trec pe aci cuzzz i like it xD

Trackbacks/Pingbacks

 1. Bloggeri aradeni ne sustin din nou | Aradul Citeste! - [...] Lecturi Urbane strikes again [...]