În stilul “Let’s do it, Romania”,  nouă acţiune de ecologizare bate la uşă. Deoarece se pare că firma care ar trebui să asigure curăţenia Aradului uită să îşi facă şi treaba, unii s-au decis să facă ei curat ca exemplu.
Ghilimele:

afisMareaCuratenieAsociaţia ProgressOn vă invită să participaţi la „Marea Curăţenie”, proiect prin care ne dorim să facem curăţenie şi să amenajăm spaţiile verzi în câteva cartiere ale Aradului, în jurul locuinţei proprii şi pe o arie de 50 m în jurul acesteia, cu ajutorul voluntarilor şi persoanelor private! „Marea Curăţenie” durează 3 săptămâni şi cuprinde 2 întâlniri organizate pentru a dezbate teme de mediu şi 2 acţiuni consecutive de ecologizare în cartierele mari ale Aradului.
Întâlnirile vor avea loc la Port Artur în 29 iunie şi 06 iulie 2011, ora 18:00. Vă aşteptăm să participaţi la o dezbatere despre importanţa protecţiei mediului înconjurător şi a conceptelor de reciclare şi reutilizare a materialelor.
Acţiunile de ecologizare se desfăşoară după cum urmează:

  • în 02 iulie 2011 curăţăm  Micalaca, Calea Radnei, în zona Mioriţa, zonele 300-500-700  – punct de întâlnire: Aleea Borsec ora 9:00
  • în 09.07.2011 curăţăm cartierul Vlaicu, zona Gării, zona UTA, piaţa Fortuna – punct de întâlnire: în faţa stadionului UTA  ora 9:00
  • şi cartierul Alfa – punct de întalnire: parcul Alfa ora 9:00

Sunt formate echipe coordonatoare care vor îndruma în fiecare cartier activitatea voluntarilor şi persoanelor care doresc să se implice. Asociaţia ProgressOn pune la dispoziţie toate materialele necesare acţiunilor propuse (saci, mănuşi, ustensile) şi de asemenea logistica necesară. Materialele vor fi distribuite în ziua implementării acţiunilor în punctele de întâlnire din fiecare cartier. Astfel se vor ecologiza spaţiile verzi din zonele nelocuite, scuarurile şi spaţiile verzi din faţa locuinţei – casei – blocului pe o arie de maxim 50 de metri în jurul acestora.

Proiectul urmăreşte să îi responsabilizeze pe cetăţeni şi să îi conştientizeze asupra impactului pe care îl are un comportament indiferent faţă de mediul înconjurător pe termen lung şi impactul vizual pe care acesta îl are asupra imaginii oraşului, cartierului, casei sau locuinţei proprii. Ne dorim să promovăm curaţenia şi în acelasi timp protecţia mediului şi susţinerea implicării cetăţenilor şi comunităţii locale pentru a participa activ la păstrarea curăţeniei în oraş, pe stradă, în parc şi implicit în spaţiile verzi din faţa locuinţei. Aceste acţiuni se doresc a fi punctul de start al unor acţiuni de promovare al comportamentului ecologic al arădenilor în oraş, în cartiere şi în jurul locuinţei proprii.

Proiectul este finanţat şi susţinut de Primăria Arad prin programul de finanţări nerambursabile a unor proiecte de tineret, învăţământ şi recreative sesiunea 2011, şi are ca parteneri 10 ONG-uri locale.

Pentru informaţii suplimentare vă rugăm să ne contactaţi!

ProgressOn Association Arad / Romania
email: asociatiaprogresson[la]gmail.com
web: www.progresson.wordpress.com

 

Terminat, recepţie!

Ps Oare nu ar trebui invitat şi Polarisul sau cum i-o mai fi zicând la firma care teoretic face curăţenie prin Arad?

2 Responses to “Inca o invitatie la curatenie”

  1. Just me says:

    poate ne invita la curatenie dar civilizat cum e romanul ….stii vorba aia? 1 face 10 strica? la noi ar veni cam …hmm..1 face 100 strica ? da asa e mai bine…nu, nu ca o fi mai bn asa doar ma refeream ca e mai adecvata romaniei
    Maybe one day…maybe..

  2. Nici chiar asa…. poate cu timpul mai multi or sa repare decat o sa strice….poate o sa ne civilizam si noi ca tot pentru noi o sa fie bine.