Că tot începui să o dau în coarde (sau corzi), astăzi vă prezint partitura a doia (aia dupe unu şi înainte de patru). Protagoniştii de astăzi se intitulează (sper că nu e trade mark cuvântul) mozART Group. Mai pot fi regăsiţi şi cu numele MoCarta. Dar să vedem ce spun ei despre ei.

“We exist despite the sober formality of great concert halls, despite the boredom of classical musicians’ life, despite fanatic lovers of classical music, despite fans of rock, rap or pop who are afraid of classical music. We treat our Muse with a humorous irony and we’re sure, she will have nothing against it!”
“Existăm în ciuda formalităţilor sobre ale sălilor de concerte, în ciuda plictisitoarei vieţi a muzicienilor clasici, în ciuda iubitorilor fanatici ai muzicii clasice, în ciuda fanilor rock-ului, rap-ului sau pop-ului cărora le e frică de muzica clasică. Ne tratăm muza cu o ironie umoristică şi suntem siguri că ea nu va nimic împotrivă.”
the mozART Group

Dădui peste ei căutând de crăciun ceva diferit. Asta.

Grupul MozART este un cvartet de corzi umoristic cu tabăra instalată în Varşovia, Polonia. În 24 octobrie 2009 grupul a câştigat două premii Golden Trough la festivalul Rybnik din Polonia. În iulie 2010 a primit premiul special din partea Ministerului Culturii din Polonia pentru fenomenalele rezultate obţinute în cei 15 ani petrecuţi pe scenă.
Grupul este format din Filip Jaślar – vioara întâi, Michal Sikorski – vioara a doua, Pawel Kowaluk – violă şi Bolek Blaszczyk – violoncel. Ei sunt instrumentişti foarte talentaţi care au absolvit cursurile prestidigioasei Academii de Muzică din Varşovia şi Lodz.

Pozele sunt copyright by www.mozartgroup.net
Mai multe informaţii se pot găsi la ei pe site, inclusiv lista concertelor pe care le vor susţine. Din păcate Românica nu se regăsexşte pe acea listă.

Alte videoclipuri, via youtube

LE recomand si videoclipul asta.

Comments are closed.