Unii se lăudau că fac marcaje turistice 3D şi alte chestii fancy, mai mult sau mai puţin utile după caz. Contra cost (adică din bani publici, chiar foarte mulţi bani publici).  Alţii fac asta din plăcere, cu bani din buzunarul propriu, nesiliţi de nimeni. Oare când vedem astfel de acţiuni în unele ministere? (Veac!)
Dintr-un articol scris de Roxana Puţan (Geotim) aflăm că ea, însoţită de alţi 5 membri ai Asociaţiei Studenţilor Geografi din Timişoara “Geotim” (Mina, Luci Parfene, Max, Lau şi Romario)  au refăcut marcaje în Munţii Poiana Ruscă. Plecarea s-a făcut din Timişoara în 27 iulie, într-o zi de marţi, urmând ca sâmbăta să se întoarcă în Timişoara.
După o scurtă pauză de alimentare la Făget s-au îndreptat spre comuna Pietroasa, dar cum sufletul are şi el  nevoie de alimentare au mai făcut o oprire la mănăstirea Izvorul lui Miron pentru a admira nuferii imaculaţi. A urmat cazarea în Complexul Poieni Strâmbu, satul Poieni, comuna Pietroasa.
Primul traseu s-a început pe Valea Mare, cu o vizită la cascada de pe râul Şopot, realizându-se marcajul de legătură de la crucea roşie până la Valea Largă şi circuitul Valea Mare – Tunel.
Următorul traseu a presupus mai mult timp şi o dislocare a „bazei” de noapte. Traseul cu bandă roşie a pornit de pe Valea Mare spre Vârful Chicera, noaptea petrecând-o la o stână unde au fost omeniţi cu mămăligă şi brânză.  O ploaie puternică a încercat zădărnicirea planurilor de a ajunge cu marcajul spre Poiana Lotrului, dar nu a reuşit să ţină mult timp.  Traseul a trecut prin Poiana Lotrului, pe la Vârful Aredei  şi s-a finalizat la întâlnirea semnelor de bandă roşie cu cea galbenă.  Marcarea a urmat drumul prin pădure, apoi pe platoul numit Aeroportul Bătrâna până în centrul comunei Bătrâna, de unde s-a continuat cu cu un marcaj de bandă albastră spre Rezervaţia Naturală Codrii Seculari de pe Valea Dobrişoarei.
Activitatea a fost posibilă atât datorită voinţei „geotimilor” care nu au cedat în faţa stihiilor naturii cât şi datorită sprijinului acordat de Clubul Bănăţean de Turism prin Dl. Szabo şi de un „om de bine”, Dl. Avram, care i-a însoţit pe itinerarii împreuna cu fii săi Flavius şi Abel.
Nu e prima activitate de acest gen a membrilor GEOTIM şi sigur nu va fi nici ultima. Poate cineva va citi despre ei şi va decide că pot fi ajutaţi, chiar dacă ei nu o cer.
Până se va întâmpla asta, eu îi felicit sincer şi le doresc „succesuri” în activităţile viitoare.

Articolul original aici.

No Responses to “Refacere marcaje in Muntii Poiana Rusca”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Refacere marcaje in Muntii Poiana Rusca - Ziarul toateBlogurile.ro - [...] Refacere marcaje in Muntii Poiana Rusca Tue Sep 07, 2010 23:34 pm Unii se lăudau că fac marcaje…