Conform articolului acesta de pe ediţia online a “Glasului Aradului”, numărul de producători agricoli pe care îi vom găsi în pieţe va fi micşorat drastic.

Astfel, dacă nu îşi cumpără casă de marcat , nu emite bon fiscal şi nu este înregistrat la Registrul comerţului, nu va avea dreptul să îşi vândă produsele în piaţă. Asta pe lângă faptul ca plăteşte impozit pe venit şi pe pământul pe care îl cultivă.

Se pare că încet, încet se scot din scenă micii producători pentru a face loc celor care fac bani grei cumpărând la preţuri de en-gros foarte mici produsele de la producătorii agricoli,  ulterior punându-le la vânzare la preţuri mult mai mari.

Eu m-am scos, oricum .. Îmi cumpăr nişte răsadniţe şi o să îmi plantez legume în balcon. O ladă de pătrunjel, una de morcovi, aş pune şi cartofi dar îmi trebuie lăzi mai înalte şi alea costă iar locul e mic.. dar poate cad la pace cu vecinul şi plantăm în ambele balcoane pentru o producţie proprie de succes.

Dar până atunci vom realiza brusc că nu mai cumpărăm produse româneşti dar suntem cu piaţa plină de legume turceşti sau steroidizate la bec prin cine ştie care “fermă” ecologică.

Vă recomand să citiţi articolul pe larg din Glasul Aradului.

L.E. Oare chiar nu este nicio legătură între mişcarea de a forţa tăranul român să nu mai producă şi atât menţionatul “Codex Alimentarius”?

No Responses to “Ramanem fara legume proaspete”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Ceata la mal - [...] ţăranii producători agricoli urmează să aibe zile grele pe piaţa agricolă – articol aici. Însă s-a lăsat o ceaţă totală după…