Departamentul de Geografie al Facultăţii de Chimie-Biologie-Geografie Timişoara şi Asociaţia Studenţilor Geografi din Timişoara (“GEOTIM”) a organizat în data de 24.04.2010 Concursul “GEOMONDIS”, ediţia I. Concursul a cuprins probe teoretice (scrise şi orale) şi practice conform programei şcolare, organizate într-o manieră interactivă.

Concursul „GEOMONDIS” a reprezentat o provocare atât pentru elevii participanţi cât şi pentru studenţii organizatori, având ca finalitate un real succes cu toate că a fost prima ediţie.
Scopul acestui concurs a fost să aducem un suflu nou departamentului de geografie, pe care îl reprezentăm şi totodată să împărtăşim cu elevii frumuseţea şi complexitatea pe care o poate oferi această specializare.

În cadrul concursului au participat 13 licee din Regiunea Vest, concursul fiind câştigat de Colegiul Naţional “Moise Nicoară”  Arad, reprezentat de: Stan Ioana, Coşarbă Denis, Ilisei Roxana, Manea Bogdan aflaţi sub îndrumarea profesorilor Alina şi Radu Bereteu. Pe locul al-II-lea s-au clasat cei de la Colegiul Naţional “Elena Ghiba Birta”  Arad, coordonaţi de profesorii Gasser Georgeta şi Titu Marius, iar locul al-III-lea a fost ocupat de Colegiul Naţional “C.D. Loga” Timişoara îndrumaţi de profesorul Cosmin Ancuţa.
Locul I, II şi III vor merge împreună cu echipa organizatoare un weekend la Poiana Mărului.
Primele două locuri ne vor reprezenta la faza naţională a acestui concurs care va avea loc la Iaşi, primind şi câte un dicţionar geografic din partea domnului Petru Urdea, directorul Departamentului de Geografie,  iar locul I va avea asigurat un loc bugetat în cadrul Facultăţii de chimie – biologie – geografie Timişoara.
Organizarea concursului a beneficiat şi de sprijinul domnilor profesori: decan – prof. dr. Gheorghe Ianoş, director de departament – prof. dr. Petru Urdea, lect. univ. drd. Mircea Ardelean, asist. univ. dr. Alina Satmari, prep. univ. drd. Florina Ardelean, prep. univ. drd. Florentina Popescu.
Din echipa studenţilor organizatori au facut parte colectivul GEOTIM.
Un sincer BRAVO pentru studenţii arădeni!

Sursa: Site-ul GEOTIM Articol realizat de Eugenia Dragut si Martinica Marinela

5 Responses to “Concursul GeoMondis castigat de aradeni”

  1. Sper sa scriu de ei si dupa faza nationala 😀

  2. Felicitari!! 😛 😀 aradenii astia dashteptzi 😀

    • Ei trebuie sustinuti pentru a duce mai departe numele judetului :D. Oricum, o sa urmaresc sa vad ce se mai intampla si anunt pe aici daca aflu ceva

  3. bravo lor. oameni de onoare.

  4. adelina says:

    da dar ceea ce nu stiti e ca si locul 4 a fost luat tot de niste aradeni ….si ei au fost cei care au reprezentat zona noastra la iasi ….si au luat locul 4
    felicitari !!!!!!!!!!!!!!!!!!