CE ESTE AIRSOFT?
Airsoft este un joc, bazat pe simulare a unui conflict, care are similitudini cu sportul paintball. În majoritatea scenariilor, participanţii au scopul de a elimina adversarii prin atingerea lor cu bile din material plastic cu diametrul de 6mm (sau ocazional 8mm) lansate din replicile de airsoft.

Replicile de airsoft sunt de trei tipuri, din punct de vedere al modului de propulsie a bilei:

a) pe baza de gaz (CO2, “Green Gas” sau “Red Gas” (propan cu cantitati diferite de lubrifiant siliconic in compozitie, gaz “134a” sau un alt tip de gaz);

b) pe baza de arc (aerul este comprimat, printr-o duza, cu ajutorul unui mecanism cu arc si piston actionat manual). Aceste replici sunt cunoscute si ca “springers”.

c) cu propulsie electrica (contin sisteme mecanice care folosesc motoare electrice pentru a actiona un piston cu arc (aceste replici sunt cunoscute si ca AEG-uri).

Participanţii utilizează de obicei diferite tipuri de replici de airsoft, ca şi accesorii şi obiecte tactice utilizate de armată şi poliţie. Airsoft este popular în Asia de o lungă perioadă de 10 ani există un interes în creştere în practicarea acestui sport atât in America de Nord cât şi în Europa.

ISTORIE

Airsoft a fost dezvoltat in Japonia la inceputul anilor 1970. Fabricanţii au pus un mare accent pe replicarea cat mai exactă a design-ului armelor de foc şi de tir.

În contrast, paintball a fost dezvoltat în Statele Unite în 1981 ca o variaţie a jocurilor “de-a v-aţi ascunselea” si “leapşa”, prin folosirea unor mecanisme devoltate pe baza marcatoarelor cu vopsea industriale.

În interesul dezvoltarii unei imagini mai prietenoase, in cadrul industriei de paintball se evită analogii directe cu elemente ce ar duce cu gandul la forţe militare şi război (tendinţa actuală fiind către speedball cu spectatori, în timp ce Airsoft se concentrează mai mult pe realism sau simulare militară.

Si da, Aradul are cel putin o echipa de airsoft (respect, BRAVO-2-0).

Clubul AirSoft Arad se prezinta sub sigla si deviza Carpe Diem.

Despre Noi:Suntem o echipa aradeana, tanara, cu experienta in domeniul si jocul airsoft si care avem urmatoarele obiective:- Contactul cu echipele airsoft din tara sau strainatate, in vederea colaborarii si mentinerii acestui cult airsoft- Recrutarea de noi membrii, initiere si antrenament- Oferirea spre inchiriere si asistenta de specialitate in Judetul Arad, a echipamentului si replicilor achizitionate de noi- Organizare concursuri airsoft in tara sub deviza si insemnul noastru- Parteneriat intre cluburile din tara precum si intre siturile web sub care acestea se prezinta.

Ii puteti gasi pe Site, Blog sau Forum.

2 Responses to “AirSoftArad”

  1. sal tuturor pasionatilor de airsoft si mil-sim. fiind un individ care pune pasiune in sportul acesta [ca intre timp a devenit sport , trecut in nomenclator], nu pot sa va spun decat sa incercati macar o data in viata asa ceva. de la primele secunde de joc veti constata ca FPS de pe calculatorul dv. este demodat.cand intri in combat zone , inima bate mai tare si mai repede , urechile iti vajaie si transpiratia rece te va incerca. trage el primul? mai am timp sa fac o manevra si sa-l surprind? faceti-va timp si surprindeti-va potentialul. pe noi ne gasiti aici http://www.bravo-2-0.forumgratuit.ro RESPEKT

  2. pentru un strop de adrenalina in plus , inrolati-va duminica 02.05.2010 , ora 11.30 , la FZ ARAD. MIL-SIM & AIRSOFT
    see u